BK wielrennen juniores in 2014 is verdoken schadevergoeding voor contractbreuk BK Veldrijden

Op 22 januari 2014, over deze onderwerpen: Financiën, Sport

De Open VLD kondigde maandag trots aan dat Merelbeke in 2014 het BK wielrennen voor juniores op de weg zal organiseren. De kostprijs? 25.000 euro. Het plotse en onaangekondigde karakter van deze beslissing, doet vermoeden dat dit gewoon een verholen schadevergoeding is voor de contractbreuk voor het BK Veldrijden.  Dit is weinig meer dan boerenbedrog!

 

De voorgeschiedenis

Begin 2013 kondigde het schepencollege aan dat het BK Veldrijden in 2017 naar Merelbeke zou komen. Dat zou liefst 225.000 euro kosten. N-VA Merelbeke vond dat in tijden van budgettaire krapte onverantwoord en klaagde ook aan dat dit nooit was voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het schepencollege trok na de forse kritiek de staart in en schrapte het BK. Helaas was toen wel al een waterdicht contract met de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) afgesloten. Die liet per brief weten het daarbij niet te laten en eiste een schadevergoeding.

Het schepencollege excelleerde in amateurisme, maar in de gemeenteraad van december 2013 klonk het plots dat de KBWB van die eis was afgestapt na overleg.

 

Aan dat geklungel 'danken' we het BK juniores 2014

Nu blijkt waarom. Zonder dat daarvan een spoor te bekennen was in het meerjarenplan 2014-2019 – dat nochtans pas een maand geleden werd voorgesteld – kwam het schepencollege plots op de proppen met de organisatie van het BK 2014. Kostprijs? 25.000 euro.

De beslissing kwam uit het niets. Dit is nooit voorgelegd aan de gemeenteraad, noch aan de sportraad. Zoals gezegd was er dan ook geen spoor van te bekennen in de erg recent voorgestelde meerjarenplanning.

Het kan niet anders dan dat tijdens het overleg met de KBWB het schepencollege heeft toegegeven om het BK juniores op de weg in 2014 te organiseren in ruil voor het schrappen van de schadevergoeding.

Om het dan voor te stellen als een weldaad voor onze gemeente en pluimen op de hoed van de Open VLD-schepen van sport te steken terwijl de sportclubs al jaren wachten op de bouw van een nieuwe sporthal in de Sportstraat die er door geklungel in de dossiers niet komt, is niet alleen bijzonder cynisch, maar zelfs je reinste boerenbedrog. N-VA Merelbeke betreurt dit totaal gebrek aan eerlijkheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is